CCBuild står bakom den här webbplatsen. Här redogör vi hur ccbuild.se följer lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.
Vi strävar efter att CCBuild.se ska kunna uppfattas, hanteras och förstås av alla användare, oavsett till exempel funktionsnedsättningar och oberoende av vilka hjälpmedel de använder. Vi ska uppnå grundläggande tillgänglighet genom att följa WCAG 2.1 på nivå AA.
Om du behöver innehåll från ccbuild.se som inte är tillgängligt för dig i något annat format kan du kontakta oss via e-post.
E-post: ccbuild@ivl.se
Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, kontakta CCBuild.
Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, på grund av de brister som beskrivs nedan.
Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Följande brister känner vi till:
CCBuild åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service för listade områden:
Att kräva alt-texter från användare när de laddar upp bilder är inte möjlig och det är inte möjligt för medarbetare att lägga till alt-texter för varje inlagd bild.
Vi granskar webbplatsen manuellt.
2024-05-22
I en intervjuserie ställer vi några frågor till medlemmar i CCBuilds utvecklingsråd. Näst på tur är Peter Nicander på Tarkett - läs om hans syn på framtiden och lösningarna för cirkulärt byggande.
Läs nyhet2022-10-20
Fyra av parterna i CCBuild har på senare tid levererat guider för återbruk inom olika delar av byggsektorn. Här finns tips och kunskaper när det gäller återbruk av installationer, dörrar och glaspartier, men också i kontorsmiljöer och vid stadsutveckling.
Läs nyhet2022-10-19
Återbruk av byggprodukter och möbler minskar de klimatpåverkande utsläppen generellt mycket mer än klimatkostnaden för att göra dem klara för återbruk. Det visar en studie som gjorts av IVL Svenska Miljöinstitutet för Stockholms stad.
Läs nyhet